Finn den beste luftfukteren for ditt hjem

Finn den beste luftfukteren for ditt hjem

I en verden hvor et godt inneklima står mer og mer i fokus, og spiller en stadig større rolle for vår generelle velvære, har behovet for en god luftfukter aldri vært mer aktuelt og tydelig. 

Enten om du ønsker å kjøpe en luftfukter for første gang, eller om du ønsker å oppgradere luftfukteren du allerede har, så kan Durhans hjelpe og veilede deg til å finne den rette luftfukteren for ditt hjem.

Hva er en luftfukter?

En luftfukter, som ofte også blir kalt diffuser, eller humidifier på engelsk, er en elektronisk duppedings (i mangel på bedre norske ord) som er designet for å tilsette fuktighet til luften innendørs.

En luftfukter kan være spesielt nyttig for nordmenn i vintermånedene, når den innvendige oppvarmingen ofte fører til tørrere luft innendørs. 

Et tørt inneklima kan forårsake irritasjon i luftveiene, tørr hud, og det er med på å øke sjansen for å pådra seg forkjølelser og andre luftbårne sykdommer. 

Se Durhans sitt utvalg av luftfukter-pakker her

Kjøpe luftfukter - hva skal man se etter?

Når man skal kjøpe en luftfukter er det flere faktorer man bør ta med i vurderingen. En luftfukter er i teorien bedre enn ingen luftfukter, men for å sikre seg optimale fuktighetsnivåer så burde man vurdere:

  • Størrelse og kapasitet: En liten luftfukter er ofte tilstrekkelig for et enkelt rom, men skal man fukte luften i hele boligen, eller en litt større stue kan det være lurt å vurdere å bruke flere luftfuktere. 
  • Type luftfukter: Luftfuktere kommer i flere typer, hvor man har den tradisjonelle fordampningstypene, og de litt mer avanserte ultrasoniske luftfukterene. Ultrasoniske er mer stillegående enn tradisjonelle luftfuktere, men har en litt mindre levetid og kan, ved feil bruk, også produsere "Hvit støv". Vi anbefaler derfor de mer tradisjonelle fordampningstypene.
  • Vedlikehold og rengjøring: Vedlikehold som vannfylling og vask burde kunne gjøres på en lett og enkel måte i luftfukteren du velger, da dette er regelmessige oppgaver som følger med enhver luftfukter. 

Ta meg videre til Durhans sitt utvalg av luftfuktere

Kan man kjøpe en liten luftfukter?

En liten luftfukter er i mange tilfeller bedre enn de litt større luftfukterne, og mer stillegående, så det finnes flere gode grunner til hvorfor en liten luftfukter er bedre enn en stor en. 

En stor luftfukter krever ofte mer presisjon fra forbrukerne for å bruke disse riktig.

Ofte vil området hvor du plasserer de litt større luftfukterne bli for fuktig, da luftstrømmen i boligen ikke er tilstrekkelig nok til å spre fuktigheten godt nok rundt. 

Små luftfuktere skal det i teorien være vanskeligere å bruke feil, og som nevnt tidligere i artikkelen så er ofte en luftfukter bedre enn ingen luftfukter. 

Fordelene med en liten luftfukter

  • Kompakt og bærbar: En liten luftfukter passer inn flere plasser i boligen, og kan enkelt flyttes mellom de forskjellige rommene
  • Lavere strømforbruk: De små luftfukterne krever mindre strøm for å fukte hjemmet enn de litt større luftfukterne 
  • Billigere i produksjon: En liten luftfukter koster mindre i både materialer og frakt, noe som gjør at vi kan tilby små luftfuktere til en mer konkurransedyktig pris.
  • Mindre risiko for å bli brukt feil: Mengden damp en liten luftfukter slepper ut kan sjeldent skade verken helsen din eller boligens vegger eller gulv.

Beste luftfukter - Durhans anbefaler

Hos Durhans forstår vi viktigheten av at når man først kjøper en luftfukter så har man et ønske om at luftfukteren skal fungere og da gjerne også fungere optimalt. 

Etter omfattende testing og med tilbakemeldinger fra våre kunder er vi stolte av å kunne anbefale vår "Aria H2O Luftfukter" som den beste luftfukteren i liten størrelse ut av vårt sortiment.

Les mer om Aria H2O luftfukter her

Med et moderne og stilrent design, kombinert med funksjonalitet og enkelt vedlikehold har denne luftfukteren blitt populær blant våre kunder, og for plantene innendørs.

Les om hvorfor plantene har godt av fuktig luft og luftfuktere her

Tilbake til bloggen

Hvorfor velge Durhans

Hos Durhans er det kvalitet og sikkerhet som står i fokus. Vi nøyer oss kun med luftfuktere vi selv har tro på, hentet fra pålitelige leverandører verden over.

Produktene sendes fjernlager for å sikre at prisen holder seg så lav som mulig.

Etter at du har lagt inn bestillingen din, kan du ta det helt med ro – den er snart på vei!

Luftfukterne sendes stort sett alltid med sporingsnummer, slik at du kan følge med på luftfukterens reise helt frem til døren din

Se vårt utvalg

Utforsk Aria H2O luftfukter

Durhans humidifiers collection

Luftfuktere til hjemmet

I det norske klimaet, med kalde vintre og tørr inneluft, er en... 

Nyt en handleopplevelse skapt for den kvalitetsbevisste.

Besøk vår butikk for å oppdage håndplukkede produkter som forbedrer hjemmets atmosfære og tilfredsstiller dine behov