Utforsk fordelene med eteriske oljer

Utforsk fordelene med eteriske oljer

For at boligen skal få en mer innbydende og beroligende atmosfære så blir det mer og mer populært å bruke eteriske oljer her til lands. Eteriske oljer kan ha flere helsemessige fordeler, men den klart største fordelen er hvor godt det lukter.

Hva er eteriske oljer?

Eteriske oljer er oljer man kan tilføre blant annet luftfuktere for å skape et aromatisk og terapeutisk innemiljø som lukter godt og kan hjelpe med både søvnkvalitet, energinivået og stressnivået.

Eteriske oljer lages av konsentrerte deler av planter, blader, bark, røtter og forskjellige fruktskall og har gjennom tiden blitt brukt i alt fra tradisjonell medisin til moderne aromaterapi.

Definisjon og ekstraksjonsmetoder

Eteriske oljer henter ut essensen av plantene via destilleringmetoder, kaldpressing eller ved å blande planetene med et løsemiddel som trekker ut oljen. 

Ved å utvinne essensen av enkelte planter og for eksempel fruktskall kan man nyte lukten dette utgir sammen med plantens helsefordeler gjennom luften hjemme.

Ekstraksjonsmetoder for eteriske oljer

  • Destillasjon - Den mest vanlige metoden for å utvinne essensen av plantene nå til dags er ved hjelp av destillering. Dette betyr kort at plantene dampes, også kondenseres denne dampen tilbake til væske. I denne prosessen skiller plantenes olje seg fra vannet i planten hvor man da til slutt står igjen med det som vi idag kjenner som eteriske oljer. Denne metoden brukes oftest på planter.
  • Kaldpressing - For å bevare de sensitive og flyktige komponentene i frukt og fruktskall kan man også benytte seg av det som heter kaldpressing. Denne prosessen gjøres ofte mekanisk hvor fruktskallet presses eller males for å frigjøre oljen, uten bruk av varme. 
  • Solvent ekstraksjon - Enkelte blomster som jasmin og rose blir ødelagt ved destillasjon eller kaldpressing, og man må da benytte det som heter solvent ekstraksjon for å hente ut oljen fra blomstene. Denne prosessen gjøres ved at man blander plantematerialet med et løsemiddel som er laget for å trekke ut oljen i planten. 

Fordelene med eteriske oljer

Å bruke eteriske oljer sammen med en luftfukter kan være med på å forbedre luftkvaliteten i hjemme ditt, og kan bidra til en hel rekke helsemessige fordeler, men også emosjonelle fordeler. 

  • Forbedrer luftkvaliteten - Roseolje eller sitronolje i luftfuktere hjelper med å rense luften innendørs og fjerner både innestengt og tung luft, samtidig som det beroliger både hodet og sjelen. 
  • Fremmer bedre søvn -  Lavendelolje er høyst anbefalt dersom man sliter med søvn, og lavendel har en beroligende effekt gjennom natten når man kombinerer lavendelolje og luftfuktere. 
  • Reduserer stress og angst - Aromaterapi med roseolje og lavendelolje har lenge blitt brukt for sine avslappende egenskaper, og duftoljer generelt er med på å skape en beroligende atmosfære i boligen som også lukter godt. 
  • Forbedrer pust og åpner luftveiene - Eteriske oljer, og da spesielt eukalyptus, kan hjelpe med å åpne luftveiene og gjør at det blir lettere å puste. Dette er spesielt viktig i de kalde vintermånedene her i Norge. 

Hvilke effekter har de forskjellige eteriske oljene?

Eteriske oljer går hånd i hanske med luftfuktere og vi i Durhans tilbyr et bredt spekter av eteriske oljer som er med på å fremme en friskere og mer behagelig livsstil og et inneklima som både lukter godt, og har helsemessige fordeler.

Lavendelolje 

Lavendelolje hentes fra bomsten Lavandula Angustifolia, og er kjent for den beroligende og avslappende effekten den har, og brukes ofte hvis man ønsker å forbedre søvnkvaliteten på en naturlig måte. I tillegg har den også stressreduserende effekter og brukes i flere medisiner verden over. 

Roseolje 

Roseoljen utvinnes fra kronbladene på blomsten Rosa Damascena og er en olje som symboliserer kjærlighet og skjønnhet. Roseoljen er med på å forbedre humøret, da den har en beroligende, men også oppkvikkende effekt, i tillegg til at den balanserer pH verdiene i huden. 

Sitronolje

Sitronolje utvinnes ved hjelp av kaldpressing av sitronskall og er kjent for sin oppkvikkende og rensende effekt. Sitronolje kan bidra til å redusere stress, da den er kjent for å tilføre mental klarhet, samtidig som den renser luften i boligen med sin sitrus-duft. 

Ingefærolje

Ingefærolje er kjent for sin varmende og stimulerende egenskaper, og er en hjørnestein i flere medisiner da ingefæroljen er med på å lindre muskelsmerter, forbedre fordøyelsen og styrker immunforsvaret. Ingefæroljen utvinnes fra roten til ingefærplanten Zingiber Officinale. 

Hvordan velge riktig eterisk olje for deg

Det å velge hvilke eteriske oljer man skal gå for kan virke overveldende for de fleste, da det finnes et enormt spekter av alternativer, men valget av duftolje kan vel så greit stå å falle på dine luktpreferanser, som de helsemessige fordelene. 

Har man helsemessige problemer man ønsker å løse er lavendelolje, roseolje og eukalyptusolje de oljene som dekker størst helsemessig område, sammen med ingefær.

Vi ser at av vårt utvalg av eteriske oljer så er det lavendeloljen og roseoljen som blir valgt oftest. Durhans har dermed satt sammen et tilbud hvor du kan velge 2 eteriske oljer(30+30ml) og få 100 kroner i avslag. Du kan også legge til 4 eteriske oljer i handlekurven hvor du da får én av dem gratis. Her kan du se tilbudet og se våre plantebaserte eteriske oljer.
Tilbake til bloggen

Hvorfor velge Durhans

Hos Durhans er det kvalitet og sikkerhet som står i fokus. Vi nøyer oss kun med luftfuktere vi selv har tro på, hentet fra pålitelige leverandører verden over.

Produktene sendes fjernlager for å sikre at prisen holder seg så lav som mulig.

Etter at du har lagt inn bestillingen din, kan du ta det helt med ro – den er snart på vei!

Luftfukterne sendes stort sett alltid med sporingsnummer, slik at du kan følge med på luftfukterens reise helt frem til døren din

Se vårt utvalg

Utforsk Aria H2O luftfukter

Durhans humidifiers collection

Luftfuktere til hjemmet

I det norske klimaet, med kalde vintre og tørr inneluft, er en... 

Nyt en handleopplevelse skapt for den kvalitetsbevisste.

Besøk vår butikk for å oppdage håndplukkede produkter som forbedrer hjemmets atmosfære og tilfredsstiller dine behov